Veilig, betrouwbaar en voorspelbaar emailleren

Een goed begin….

Gemalen glas met daaraan porseleinaarde en mineralen toegevoegd, vormen de basis voor emaille. Zachte glassoorten o.a. lood-, fluoride- en boraatglas worden vermengd met kleurende stoffen (metaaloxiden) en gesmolten bij temperaturen van 1000-1400 °C. Na afkoeling wordt het gesmolten glas verpulverd tot emaillepoeder.

 

Langcat gebruikt dit poeder als grondstof voor het emailleren. Vóór het aanbrengen van emaille op de ondergrond van (edel)metaal, staal, RVS, koper, gietijzer, glas of keramiek, wordt het zorgvuldig gereinigd (schuren, ontvetten, beitsen).

 

Vervolgens volgt het aanbrengen van de speciale grond-emaille en dan volgt het spuiten of dompelen van de toplaag. Na het drogen kan het proces van inbranden in de oven beginnen.

De fusie van het emaille met het onderliggende materiaal (drager van het emaille) gebeurt bij een temperatuur tussen de 700 en 900 °C.

 

Procesbeheersing en kwaliteitscontrole

Vandaag de dag emailleert Langcat met de meest moderne technieken. We werken als innovatieve Hi-Tec onderneming met respect voor mens en milieu, volgens de richtlijnen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en houden ons aan de principes van het Total Quality Management (TQM).

 

Langcat levert een breed scala aan kwalitatief hoogwaardige emaille producten. Door onze jarenlange ervaring zijn we koploper in de markt van kwaliteitsemaille. We beheersen onze processen tot in de kleinste details en bieden u de best mogelijke oplossingen voor technische perfectie, visuele volmaaktheid of beiden. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat Langcat voor opdrachtgevers uit de meest uiteenlopende branches produceert. Bedrijven die hoge eisen stellen aan hun geëmailleerde producten kunnen immers niet om Langcat heen.

 

Wanneer start uw eerste emailleproject met Langcat?

KVGO logo
Langcat Emaille logo

OFFERTE

Duurzame producten in emaille

Extra lange

levensduur

Minimaal orderbedrag

€. 500,- excl. BTW

Geen uitlaten, kachels, fornuizen e.d.

  